Tipul bucătăriei:
Vinete umplute cu paneer in sos de rosii
- serveste 4
- Puțin efort
Vinetele sunt umplute cu Indian Paneer, ardei iute, coriandru și sunt acoperite cu sos de roșii picant. Acest fel de mâncare merită efortul, veți lua curse pentru a împărtăși rețeta cu prietenii tăi
Ingrediente
- vinete 3 mari, fiecare feliat pe lungime în 6
- vegetal ulei
sos de rosii
- rădăcină de ghimbir bucata de 1 cm
- usturoi 5 cuișoare
- ceapă 1 mare, tocat fin (se pastreaza ¼ pentru umplutura)
- ardei iute verzi 2 intregi
- păstaie de cardamom negru 1 (sau folosiți verde)
- 1½ linguriță
- pudră de ardei iute roșu ½-1 linguriță
- rosii 2 mari, tăiate în sferturi și făcute piure
- crema dubla 1 lingura
- garam masala ¾ linguriță
- coriandru tocat pentru a face o mână
umplutura
- paneer 180g sau folosiți o cuvă de ricotta de 250g
- ardei iute verzi 2 subtiri, tocate marunt
- coriandru tocat pentru a face 4 linguri
- roșie 1 mic, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Ungeți feliile de vinete cu ulei și așezați-le pe o tavă mare antiaderentă.
Coaceți până se înmoaie, aproximativ 20 de minute.
-
Pasul 2
Se pasează ghimbirul și usturoiul împreună cu un strop de apă. Se încălzește mai mult ulei într-o tigaie mare antiaderentă și se adaugă ceapa și se fierbe până se rumenește bine.
Adăugați ardeiul verde, ghimbirul și pasta de usturoi și gătiți timp de 1-2 minute sau până când excesul de apă s-a evaporat și pasta s-a prăjit timp de 30-40 de secunde.
Se amestecă cardamonul, pudra de coriandru, pudra de ardei iute și se asezonează.
-
Pasul 3
Se toarnă piureul de roșii cu 150 ml apă. Gatiti, acoperit, amestecand din cand in cand pana cand toata umezeala din tigaie s-a evaporat si amestecul de condimente elibereaza ulei pe margini, in jur de 15 minute.
Apoi se prăjește pasta pentru încă 2-3 minute.
-
Pasul 4
Se toarnă 300 ml apă, se aduce la fiert și se fierbe încă 15 minute, acoperit. Gustați, ajustați condimentele și chilli și adăugați smântâna dublă, garam masala și jumătate de coriandru
Păstrați fierbinte la foc mic în timp ce faceți umplutura.
-
Pasul 5
Se sfărâmă paneerul, se adaugă ingredientele rămase pentru umplutură și se condimentează cu sare și 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
Pune 1½ linguriță de umplutură pe o margine a unei felii de vinete și rulează. Puneți în vasul de servire.
Repetați cu umplutura și feliile rămase.
-
Pasul 6
Peste rulouri se toarnă sosul de roșii fierbinte, se stropește cu coriandru rezervat și se servește.
Informatii nutritionale
- Kcals 488
- Gras 41g
- Saturate 11.2g
- Carbohidrați 16.3g
- Fibră 7g
- Proteină 14.4g
- Sare 1,71g