Tipul bucătăriei:
Za’atar vinete prajite cu salata de linte Puy
- serveste 2
- Puțin efort
Preparați preparatul nostru vegetarian ușor pentru vinete prăjite cu condimente za’atar din Orientul Mijlociu și salată de linte Puy. Are sub 300 de calorii și este gata în doar 30 de minute, dar încă oferă aromă. Perfect pentru zile de dietă 5:2.
Faceți aceste vinete prăjite za’atar, apoi consultați mai multe rețete de vinete, cum ar fi salata noastră de vinete afumate cu piper și nucă.
Ingrediente
- linte Puy 75 g
- pui de vinete 200 g, sferturi
- za’atar 1 lingura (sau amestecati 1 lingura de sumac, oregano uscat si seminte de susan)
- ulei
- ceapa rosie ½, tăiate mărunt
- sultane 2 linguri
- otet de vin rosu 2 lingurite
- pătrunjel cu frunze plate o mână
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Gătiți lintea Puy în apă clocotită cu sare timp de 20 de minute până se înmoaie, apoi scurgeți și lăsați să se răcească. Între timp, se amestecă vinetele cu zaatar, 1 linguriță ulei și se asezonează. Răsturnați pe o tavă de copt și prăjiți timp de 15-20 de minute până se înmoaie și devin aurii.
-
Pasul 2
Se amestecă ceapa, sultanele și oțetul de vin roșu și se lasă la marinat în timp ce vinetele se gătesc. Se amestecă cu lintea scursă, vinetele prăjite, pătrunjelul și se asezonează. Pune pe un platou pentru a servi
Informatii nutritionale
- Kcals 183
- Gras 1.9g
- Saturate 0,3g
- Carbohidrați 20.3g
- Fibră 4.2g
- Proteină 3.8g
- Sare 0,2g