Tipul bucătăriei:
Pasta de curry roșu thailandez
- face 250g
- Uşor
Borcanele cumpărate în magazin sunt disponibile pe scară largă, dar nimic nu se compară cu lovitura parfumată și picantă a unei paste de curry de casă
Faceți-vă propria pastă de curry roșu thailandez folosind ardei iute roșii uscați, frunze de lămâie kaffir și galangal sau ghimbir și multe alte ingrediente pentru acel gust clasic punchy de adăugat la curry, supe și preparate din fructe de mare.
Folosiți pasta de curry roșu thailandez de casă în rețetele noastre:
- Curry roșu thailandez vegan
- Supă de dovlecei cu curry roșu thailandez
- Midii curry roșii thailandeze
Ingrediente
- ardei iute uscate 4
- semințe de chimen ½ linguriță
- seminte de coriandru ½ linguriță
- ardei iute 2, însămânțat și tocat
- sare de mare fină ½ linguriță
- galangal sau ghimbir 50g, tocat
- lemongrass 2 betisoare, tocate
- șalote 4, tocat
- usturoi 4 cuișoare, tocate
- coriandru provine dintr-o grămadă mică, tocată
- frunze de tei kaffir 6, mărunțit fin sau coaja de 2 tei
- paprika 1 lingură
- boabe de piper alb 1 linguriță
- pasta de creveti 1 lingură (vezi mai jos notele bucătarului) sau folosiți 1 lingură sos de pește
- zahăr pudră ½ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ardeii iute uscați într-un castron și înmuiați în apă tocmai fiartă timp de 15 minute până se înmoaie.
-
Pasul 2
Întoarceți semințele de chimen și coriandru într-o tigaie mică și prăjiți pâna la parfum. Puneți ardeii iute, sarea și condimentele într-un robot de bucătărie mare, cu restul de ingrediente și blitz până când se omogenizează, dar nu se face în piure.
-
Pasul 3
Pasta se va păstra într-un borcan etanș, la frigider, timp de o lună – sau porționează în 2-3 linguri măsuri într-o tavă cu cuburi de gheață și se congelează.