Tipul bucătăriei:

Tort de ciocolată

Prăjitură de stingere în Brooklyn

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 16
  • Un mic efort

Edd Kimber și-a pus propriul accent pe acest tort clasic de ciocolată americană, aromatizând umplutura de cremă cu ciocolată albă și cardamom. Exteriorul este decorat într-o glazură de ciocolată netedă ca mătăsea pentru a păstra aspectul și aroma originalului tortului.


Această rețetă de prăjitură din Brooklyn este creată de câștigătorul original GBBO și brutarul expert Edd Kimber.

Iată cunoștințele și inspirația lui Edd pentru această rețetă: Versiunea originală a acestui tort provine din Brooklyn de după război, creată de compania Ebinger Baking, care a dispărut de mult. Inițial erau straturi de prăjitură de ciocolată împrăștiate și acoperite cu o budincă de ciocolată (gândiți-vă la înghețată Angel Delight sau cremă) și acoperite cu pesmet

Avem o mulțime de rețete mai îngăduitoare de prăjituri de ciocolată pe care le puteți încerca, cum ar fi acest tort final cu ciocolată.

Ingrediente

  • unt nesarat 175g, moale
  • zahăr muscovado maro deschis 300g
  • zahăr pudră 100g
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • făină simplă 275g
  • pudră de cacao 50g
  • praf de copt 1 lingură
  • sare 1/4 linguriță
  • cafea tare 150 ml
  • tot laptele 150 ml
  • albușuri de ou 5, ușor bătut

CUSTARD CARDAMOM DE CIOCOLATA ALBA

  • galbenusuri de ou 5
  • zahăr pudră 75g
  • faina de porumb 25g
  • tot laptele 250ml
  • cardamom 1 linguriță semințe, măcinate fin
  • ciocolata alba 75g, tocat mărunt

GLAZURĂ

  • unt nesarat 100g
  • ciocolata neagra 150g
  • Miere 1 lingură
  • crema dubla 120 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face umplutura de cremă, puneți gălbenușurile de ou, zahărul și făina de porumb într-un castron mare și bateți până când sunt ușoare și cremoase. Într-o tigaie medie, încălziți laptele și cardamomul la foc mediu până când tocmai ajungeți la foc mic. Se ia de pe foc și se toarnă pe gălbenușurile de ou, amestecând pentru a combina. Se toarnă amestecul înapoi în tigaie și se bate constant până când crema se îngroașă și se omogenizează. Se răstoarnă înapoi în castron și se adaugă ciocolata, amestecând până se topește complet și se combină. Apăsați o foaie de peliculă pe suprafața cremei pentru a preveni formarea unei piele și a răci cel puțin 2 ore.

  • Pasul 2

    Pentru a face buretele, unt ușor și căptușiți 3 forme de tort rotunde de 20 cm și încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Într-un castron mare, smântânați untul și zaharurile împreună până când sunt ușoare și pufoase. Adăugați vanilia și bateți pentru a combina. Între timp, într-un castron separat, amestecați făina, praful de cacao, praful de copt și sarea. Se toarnă cafeaua și laptele împreună într-un ulcior. Adăugați albușurile de ou în amestecul de unt, câte o dată, bătând până se combină complet înainte de a adăuga altele. Adăugați amestecul de făină în aluatul de tort în trei adăugiri, alternând cu amestecul de cafea. Împărțiți aluatul uniform între formele de tort pregătite și coaceți timp de 30-40 de minute, sau până când prăjiturile revin la atingere și se îndepărtează de pe părțile laterale ale formelor. Lăsați să se răcească în cutii timp de 10 minute înainte de a vă lăsa pe o grătar să se răcească complet.

  • Pasul 3

    Pentru a face glazura, puneți untul, ciocolata și mierea într-un vas rezistent la căldură, așezat peste o tigaie cu apă care fierbe și fierbeți, amestecând ocazional, până se topește complet. Se ia de pe foc și se toarnă crema, amestecând împreună. Se răcește până când amestecul s-a îngroșat până la o consistență răspândibilă.

  • Pasul 4

    Pentru a asambla tortul, folosiți un cuțit zimțat pentru a tăia un strat subțire de burete din partea de sus a fiecărui tort, creând straturi plane și uniforme. Puneți tăieturile într-un castron și sfărâmați-le pentru a face pesmet.

  • Pasul 5

    Puneți o prăjitură pe o farfurie de servire și acoperiți cu jumătate din cremă de cardamom, repetați cu a doua prăjitură și cremă, apoi acoperiți cu prăjitura rămasă. Pentru a termina, întindeți glazura deasupra și laturile tortului și apăsați cu grijă firimiturile de tort peste tot tortul. Păstrat într-un recipient sigilat acest tort va păstra timp de până la trei zile.

Informatii nutritionale

  • Kcals 488
  • Gras 26.8g
  • Saturează 15.9g
  • Carbohidrați 54g
  • Zaharuri 38g
  • Fibră 1.9g
  • Proteină 6.5g
  • Sare 0,4g
.
#Prăjitură #stingere #în #Brooklyn
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast