Tipul bucătăriei:
Hot-dog cu bacon afumat cu salsa de afine
- face 8
- Uşor
O idee grozavă pentru o petrecere de Crăciun sau de Revelion. Asigurați-vă că aranjați o mulțime de sosuri pentru ca toată lumea să se bucure
Ingrediente
- chipolatas 16
- slănină striată 8 erupții cutanate
- varza alba 300 g bucată, mărunțită cât de fin poți (o mandolină este grozavă pentru asta)
- lămâie 1⁄2, suc
- ulei de masline
- hotdog sau rulouri pentru degete 8
- stilton 150g, de servit
- sos de merisoare 1⁄2 borcan (aproximativ 150g)
- roșii medii 3-4, tăiate cubulețe și lăsate într-o strecurătoare la scurs
- ceapa rosie 1 mic, tocat fin
- otet de vin rosu 2 lingurite
Metodă
-
Pasul 1
Luați două chipolate o dată și înfășurați-le împreună folosind o râpă de slănină, întinzând-o pe măsură ce o înfășurați de câte ori puteți. Repetați până obțineți 8, puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-le la rece până la nevoie.
-
Pasul 2
Amestecați varza mărunțită, sucul de lămâie și 1 lingură ulei de măsline cu niște condimente. Acoperiți și păstrați la temperatura camerei până la o zi. (Dacă faci cu o zi înainte, atunci răcește-te). Se amestecă toate ingredientele pentru salsa de afine și se răcește.
-
Pasul 3
Pentru a servi, se încălzește cuptorul la 200C/ventilator 180C/ gaz 6. Se prăjesc chipolatas timp de 30 de minute, până când slănina devine aurie și crocantă, iar cârnații s-au copt. Împărțiți chiflele pe lungime și adăugați la fiecare niște varză îmbrăcată. Introduceți o pereche de chipolatas în fiecare chiflă cu o felie de stilton, apoi puneți o lingură din salsa de afine.
Informatii nutritionale
- Kcals 335
- Gras 16g
- Carbohidrați 32.2g
- Fibră 2.9g
- Proteină 14g
- Sare 1.7g