Skip to content

Tipul bucătăriei:

Fripturi de ton cu sos de ardei roșu

Fripturi sănătoase de ton cu sos de ardei roșu

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Această rețetă de fripturi de ton cu sos de ardei roșu este o modalitate excelentă de a însufleți tonul. Este gata în doar 30 de minute și sub 500 de calorii – perfect pentru o masă la mijlocul săptămânii.


Ingrediente

  • ardei rosii 2, însămânțate și tăiate la jumătate
  • ulei de masline
  • passata cutie de 200 g
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobită
  • otet de vin rosu 1 lingura
  • fripturi de ton 2 mici
  • cartofi noi 300 g
  • pătrunjel ½ buchet, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Frecați jumătățile de ardei cu 1 lingură ulei de măsline și puneți-le sub un grătar încins, cu pielea în sus, timp de 10 minute, până se carbonizează. Se lasa la racit apoi se indeparteaza pielea si se indeparteaza tulpina si semintele. Trimiteți într-un blender, adăugând câteva linguri de passată dacă este necesar. Prăjiți usturoiul în 1 lingură ulei de măsline, înainte de a adăuga passata, ardeiul roșu, oțetul și condimentele. Se fierbe timp de 10 minute. Fierbeți cartofii aproximativ 15 minute până se înmoaie. Condimentați și apoi ungeți fripturile de ton cu 1 linguriță ulei de măsline. Prăjiți tonul timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Se serveste cu cartofi, sos si cateva frunze de patrunjel.

Informatii nutritionale

  • Gras 16.8g
  • Carbohidrați 40,7g
  • Fibră 7.2g
  • Proteină 40,8g
  • Sare 0,3g
#Fripturi #sănătoase #ton #sos #ardei #roșu
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *